Gilles Vastgoed
Onze Lieve Vrouwstraat 128
3020 Herent
Mail ons
0468 486 127
 
 Ontdek ons gratis vastgoedadvies
 Vraag een gratis waardebepaling

Energiezuinig renoveren van slecht presterende woningen: Maak aanspraak op de nieuwe EPC-labelpremie tot 5.000 euro!

Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuwe premie beschikbaar voor huiseigenaren die hun woning grondig willen renoveren en een slecht energieprestatiecertificaat (EPC) hebben. De EPC-labelpremie kan oplopen tot € 5.000,- en vervangt de vroegere totaalrenovatiebonus, die niet langer beschikbaar is.

Als je een woning koopt met een slecht energielabel en je wilt deze renoveren, dan kun je de EPC-labelpremie aanvragen, zelfs als de vorige eigenaar al een bonus heeft ontvangen voor energiezuinige renovaties. Voorwaarde is wel dat je voor de start van de werkzaamheden een EPC-attest kunt voorleggen dat niet ouder is dan 2019. Na de renovatie moet je een nieuw EPC laten opmaken, maximaal vijf jaar na het eerste attest.

Het goede nieuws is dat de Vlaamse regering de voorwaarden voor de premie heeft versoepeld. Ook als de vorige eigenaar al een totaalrenovatiebonus heeft ontvangen, kom je nog steeds in aanmerking voor de EPC-labelpremie. Zelfs als je zelf al eerder een totaalrenovatiebonustraject hebt afgerond, kun je nog steeds de premie aanvragen voor dezelfde woning.

De hoogte van de premie hangt af van hoe energiezuinig je de woning maakt. Dit kan variŽren van € 2.500,- tot € 5.000,-. Contacteer onze vastgoedadviseurs, want we kunnen†je meer uitleg geven over deze premie en helpen bij het aanvragen ervan.

De totaalrenovatiebonus zal op termijn verdwijnen en kan sinds 30 juni 2022 niet meer worden aangevraagd. De EPC-labelpremie is nu de enige beschikbare premie voor huiseigenaren die hun woning energiezuinig willen renoveren.

Geplaatst op 03/05/2023