Gilles Vastgoed
Onze Lieve Vrouwstraat 128
3020 Herent
Mail ons
0468 486 127
 
 Ontdek ons gratis vastgoedadvies
 Vraag een gratis waardebepaling

De huizenprijzen in de omgeving van Herent. Zijn ze gedaald of gestegen in 2023?

Als vastgoedadviseurs, actief in de omgeving van Herent†delen we graag de actuele vastgoedtrends en -nieuws.†In deze vastgoedblog delen we de†inzichten over de huizenprijzen in de gemeenten rond Herent. Wat waren de gemiddelde huizenprijzen in 2023 t.o.v van 2019 (vlak voor Corona). Wat vinden†potentiŽle kopers belangrijk bij de aankoop van een woning?

Herent: Laten we beginnen met de gemeente waar ons kantoor gevestigd is:†Herent. Het is fascinerend om te zien hoe de huizenprijzen hier blijven stijgen. Als je bedenkt dat de gemiddelde huizenprijs in 2023 450.456 euro bedroeg en het verschil met 2019 maar liefst 27,50% is, dan begrijp je waarom sommige kopers richting Haacht op huizenjacht gaan.

Haacht:†Met een gemiddelde huizenprijs van 395.485 euro in 2023 en een stijging van 25,50% ten opzichte van 2019, is dit bloemendorp steeds meer in trek bij potentiŽle kopers. Het heeft een eigen station richting Leuven en Antwerpen, enorm veel weides en parken voor je dagelijkse ontspannende wandelingen en bloeiende bedrijven zodat je in de streek kan werken.

Kampenhout: Kampenhout, een charmante gemeente met een bloeiende vastgoedmarkt. De gemiddelde huizenprijs in 2023 was 458.861 euro, wat een indrukwekkende stijging van 31,80% vertegenwoordigt ten opzichte van 2019.†

Leuven:†De provinciehoofdstad blijft de duurste centrumstad om een huis te kopen. Met een gemiddelde huizenprijs van 462.597 euro in 2023 en een stijging van 28,40% ten opzichte van 2019, blijft Leuven een bruisend centrum van activiteit en een gewilde bestemming voor zowel studenten als professionals.

Kortenberg: Ten slotte, Kortenberg, een gemeente die de perfecte balans lijkt te vinden tussen rust en bereikbaarheid. Met een gemiddelde huizenprijs van 471.066 euro in 2023 en een stijging van 35,50% ten opzichte van 2019, lijkt deze gemeente haar top nog niet bereikt te hebben.

Wat opvalt, is de toenemende voorkeur van kopers voor instapklare woningen. Dit komt deels door de renovatieplicht voor energieverslindende woningen die vorig jaar werd ingevoerd. Kopers moeten binnen de vijf jaar (grote) investeringen doen om een lagere EPC-score te verkrijgen, wat vaak betekent dat ze moeten investeren in zaken die ze niet direct zien, zoals dakisolatie of een energiezuinige verwarmingsinstallatie. Hierdoor hebben†ze minder geld beschikbaar voor esthetische upgrades zoals een modern bad of een keuken met koperen kranen.

Dit leidt tot een interessante dynamiek op de vastgoedmarkt, waarbij kopers bereid zijn iets meer te betalen voor een woning die direct bewoonbaar is, zonder dat ze grote renovaties moeten uitvoeren.

Conclusie:
In vastgoed draait het niet alleen om cijfers, maar ook om emoties en persoonlijke overwegingen. Als je overweegt om in de gemeenten rond Herent vastgoed te verkopen, is het belangrijk om niet alleen naar de huizenprijzen te kijken, maar ook naar de behoeften en voorkeuren van potentiŽle kopers. Bij Gilles Vastgoed begrijpen we deze subtiliteiten van de vastgoedmarkt en staan we klaar om je volledig te ontzorgen bij elke stap van je†vastgoedreis.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al je†vastgoedbehoeften, want het juiste moment om actie te ondernemen is nu! Wachten op het ideale moment is nooit een goed idee.

Geplaatst op 09/03/2024
2019
2023
vastgoedkopen
vastgoedprijzen
vastgoedtrends